bookblog.ro

Fragment în premieră din romanul “Un atac de panică”, de Ionuț Șendroiu

Editura Humanitas vă oferă un fragment în premieră din romanul Un atac de panică, de Ionuț Șendroiu. Cartea a apărut recent în colecția Scriitori români contemporani.

Aminturi. Sau poate aventiri. Asta obţin cei care combină cuvintele amintiri şi aventuri. Numai că Ionuţ Şendroiu nu combină cuvintele, ci conţinutul lor. O face la fel ca în cartea lui de debut, Navetist la tropice, şi profită de ocazie să arate că, în destule cazuri, recidiva e un lucru bun.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

O carte care ar fi putut spune mai multe

Titlu: În căutarea lui Novak. Omul din spatele enigmei
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2024
Traducere:
Numar pagini: 296
ISBN: 978-606-722-640-9

În căutarea lui Novak. Omul din spatele enigmei este o carte care își propune să dezvăluie viața lui Novak Djokovic, dincolo de fațeta sportivului de performanță. Da, de interes pentru mine, fiindcă sunt mare fan Djokovic. Totuși am simțit lectura mai mult ca pe un monolog al admirației (total justificate, de altfel) decât o biografie relevantă, esențială, echilibrată. Nu spun că nu am aflat informații importante și interesante în paginile ei – sunt multe lucruri fascinante despre copilăria lui Djokovic, despre disciplina de care a dat dovadă (deseori extremă) și chiar filosofiile lui de viață - însă, la final, am rămas cu o acută impresie că această carte a încercat mai mult să-i consolideze statutul de „legendă imaculată” decât să-l prezinte ca pe un „om real” (un om care are și defecte, dincolo de toate calitățile). [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Un fragment în premieră din volumul “Rețeaua vie. Povestea creierului în permanentă evoluție” de David Eagleman

Editura Humanitas vă oferă un fragment în premieră din volumul Rețeaua vie. Povestea creierului în permanentă evoluție de David Eagleman. Cartea a apărut recent în traducerea lui Carmen Strungaru.

Ce au în comun sevrajul și o inimă frântă? De ce dușmanul memoriei nu este timpul, ci sunt alte amintiri? Cum poate o persoană nevăzătoare să învețe să vadă cu limba sau o persoană surdă să audă cu pielea? De ce, în anii ’80, mulți oameni aveau impresia că paginile cărților sunt vag roșiatice? Cum se face că cel mai bun arcaș din lume nu are brațe? Vom putea, într-o zi, să controlăm un robot doar prin puterea gândurilor, la fel cum ne mișcăm degetele? De ce visăm noaptea și ce legătură are acest lucru cu rotația Pământului?

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Povești cu suflet: puterea vocilor feminine

Titlu: Cele Șapte văluri ale lui Esther Wilding
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2025
Traducere:
Numar pagini: 536
ISBN: 978-606-097-478-9

Cele Șapte văluri ale lui Esther Wilding, al doilea roman semnat de Holly Ringland, este genul de carte care nu doar se citește, ci se experimentează. Un roman pe care-l parcurgi în ritmul pe care pare să ți-l dicteze chiar autoarea – înainte, înapoi, descoperind detalii dintr-o poveste care se desfășoară ca un dans între realitate și mitologie. Ilustrațiile delicate care însoțesc începuturile de capitol și imaginile reproduse în pagini adaugă o dimensiune vizuală subtilă, dar puternică. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Interviuri Filit. Raluca Nagy: „Deși scriu literatură, îmi construiesc structura, ideile și argumentele tot ca un antropolog.”

Am întâlnit-o pe Raluca Nagy pentru prima dată la Chișinău, în cadrul unui turneu organizat de Editura Nemira dedicat volumelor de nonficțiune din colecția N`autor, atunci am descoperit în Raluca un om de o cumsecădenie aparte care m-a cucerit cu simplitatea ei.

Sper să răzbată din rândurile de mai jos sinergia pe care am reușit să o avem în această a doua întâlnire de la Filit Iași. Ce a ieșit, vă las să citiți, dar mai ales vă invit să o descoperiți pe scriitoare prin cărțile sale.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro